bel ons nu: 0513-648 299
 

Nieuws

Equiday

Yep, wij zijn weer van de partij! Met oplossingen voor paddocks, maar natuurlijk ook met natuurlijke erfverharding!

Natuurlijke erfverharding van TONN op de Klimaattop Noord NL

Werken aan concrete plannen die bijdragen aan de klimaatneutraliteit in 2050. Dit is vorig jaar gebeurd tijdens de Nationale Klimaattop. Maar dat alleen is niet goed genoeg. Daarom is er dit jaar de Klimaattop Noord NL. Dit is een initiatief van de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe samen met het bedrijf New Energy Coalition. Op deze dag komen bedrijven, overheden en instellingen samen om nog concretere plannen te maken en elkaar te inspireren over de duurzame mogelijkheden.

Natuurlijk zijn wij er ook bij! Wist je dat groen veel invloed had op ons energieverbruik? Dat maakt onze oplossingen ook zo praktisch en dus ook op zijn plek op de werkvloer verdient.

Een ander bedrijf wat ook aanwezig is op de Klimaattop Noord NL is Omrin. Omrin is een bedrijf dat gespecialiseerd is in afval. Een deel van het afval dat Omrin ophaalt wordt weer gebruikt om onze roosters van te maken. Een ideale samenwerking!

Waarom zou je naar Klimaattop Noord NL gaan? Klimaattop Noord NL is iets voor je als je inspiratie wilt op doen, meer kennis wilt over duurzaamheid en je nieuwsgierig bent naar alle mogelijkheden.

Wil je komen? Inschrijven kan hier: http://www.klimaattopnoord2017.nl/inschrijven

 

Klimaattop Noord NL is op 9 november 2017 in het Energy Academy gebouw in Groningen.

Tot 9 november!

Persbericht De Groene Stad

En dat is nu precies waarom wij actief partner zijn van @NLgreenlabel  : met elkaar kunnen wij eenvoudig een belangrijke en fijne bijdrage leveren aan klimaatdoelstellingen!

Overigens: juist onze oplossingen doen exact wat nodig is. zie ook de uitlegvideo 

Meer weten over NLGreenlabel? Klik hier 

Persbericht

 

Grote eensgezindheid in Tweede Kamer

Meer groen voorkomt hittestress in steden…

De opwarming van onze steden – hittestress – was dinsdagavond 5 september aanleiding voor een debat in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu werd geconfronteerd met een ongekend eensgezinde Kamer: meer groen in de stad is één van de belangrijkste oplossingen voor dit en andere problemen die voortkomen uit klimaatverandering. Meer groen betekent b.v. ook dat bij hevige regenval de grond water beter opneemt en wateroverlast wordt beperkt.

Initiatiefnemer van het debat was Stientje van Veldhoven (D66). Zij noemde als actuele voorbeelden van mondiale klimaatverandering de rampzalige overstromingen in De Verenigde Staten en Azië. Ze stelde dat we in Nederland maatregelen moeten treffen om voorbereid te zijn op de gevolgen van klimaatverandering. Volgens het KNMI komt hevige neerslag veel vaker voor dan vroeger. Ook luchtvervuiling, opwarming- en fijnstofproblemen in onze steden hangen samen met klimaatverandering. Van Veldhoven concludeerde dat uitbreiding van het groen essentieel is voor een klimaatbestendige, duurzame stad. Groen verbetert het milieu, zorgt voor minder luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en brengt verkoeling.

Remco Dijkstra van de VVD benadrukt dat steden leefbaar moeten blijven en moeten werken aan het vergroten van de bewustwording van het belang van groen. Lammert van Raan van de PvD benadrukte dat te vaak verkeerde prioriteiten vergroening in de weg staan.

Cem Lacin van de SP gaf aan dat tegels vervangen moeten worden door groen. Tenslotte betoogde Suzanne Kröger van Groen Links dat parkeerterreinen, sportvelden, schoolpleinen, daken en gevels allemaal veel groener zouden kunnen worden gemaakt. Volgens haar zou het Rijksvastgoedbedrijf het goede voorbeeld moeten geven.

Grote eensgezindheid in de Tweede Kamer dus over het belang van een Groene Stad. In een aantal moties werd de urgentie van meer groen in de stad, groene daken en gevels onderstreept.

Staatsecretaris Sharon Dijksma van IenM gaf aan dat het Deltaplan Ruimtelijke Adaptie en de Nationale Klimaatstrategie (NAS) eraan moeten bijdragen aan een grotere klimaatbestendigheid van Nederland. Ze onderstreepte de relevantie van deze plannen en benadrukte het belang van voortgang.

Wat betreft de bewustwording van het belang van vergroening van steden speelt stichting De Groene Stad een belangrijke rol. De Groene Stad geeft al jaren voorlichting, belicht succesvolle praktijkvoorbeelden en deelt nieuw wetenschappelijk inzichten met beleidsmakers, politici en bestuurders. De Groene Stad stimuleert op deze manier een grotere, effectieve inzet van groen in onze steden. Zie hiervoor onze website www.degroenestad.nl of volg ons op Facebook https://www.facebook.com/degroenestad/

 

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via het Projectbureau De Groene Stad info@degroenestad.nl in Den Haag of telefoonnummer 0612409669.

Paddockroosters aanleggen

paddockroosters aanleggen kun je zelf!

Uiteraard is het handig om drainagezand te laten brengen en bij grote oppervlakken door de grondwerker te laten vlakken. Maar je kunt het ook zelf doen. En paddockroosters aanleggen doe je eenvoudig (en snel) zelf!

Schuilstal er bij? Ook die fundeer je gemakkelijk op de Cabka paddockroosters.

Dank Berna voor dit superleuke filmpje ( gemaakt in de winter van 2016)

Equiday – we zijn er weer!

Equiday 8 april 2017

Is het ook voor jou het inspiratie-event van het jaar? Ooit begon het als natural horsemanship event, maar intussen is het zoveel meer! De passie voor het natuurlijk omgaan met je paard, dat staat centraal. Het team van Equiday heeft een missie: mensen inspireren, informeren, laten leren en veel laten genieten van een natuurlijke omgang met paarden.

En daarmee hebben ze wat teweeg gebracht: inmiddels 2 events per jaar waar ze regelmatig uitverkocht zijn. Je kunt bijna niet kiezen  uit de workshops en shows, er zijn verschillende lezingen waar je kennis kunt snuiven en in 3 pleinen met stands kun je alles vinden op het gebied van paarden.

Een welbekende “voor”foto. Herkenbaar? misschien tijd voor paddockroosters! op Equiday kun je ze zelf zien 🙂

Zo ook onze paddockroosters die wij meenemen naar Equiday. Wij zijn absoluut fan geworden van Equiday: Sandra en Eveline hebben dit zo vanuit passie opgezet en verspreiden daarmee een superleuk virus. En wat wij leuk vinden: ze lijken nog altijd een beetje overdonderd door de grote belangstelling. Wij snappen dat wel 😉

Afgelopen jaar gaven wij ook een lezing. We hebben er geen filmpje van, maar wel een presentatie. Dit jaar vind je alle info in onze stand en geven wij je natuurlijk ook graag direct advies.

Zien we je op 8 april?