bel ons nu: 0513-648 299
 

5 meest gemaakte aanlegfouten

Het gebeurt nog steeds, parkeerplaatsen die niet groen genoeg zijn, waar modder ontstaat en het water niet weg kan. Aanleggen van een terrein met onze systemen is niet moeilijk, maar je moet wel een aantal zaken in acht nemen. Wij hebben vaak te maken met verschillende partijen en wanneer de aanleg plaatsvindt zonder dat wij even zaken hebben doorgesproken, krijg je soms bovenstaande resultaten.  Daarom hier een overzichtje van 5 veelgemaakte fouten.

1. Verkeerde substraten.

Wij hebben door een grondexpert substraten laten samenstellen die bufferen, draineren en voeden. Deze zijn goedkoper dan het toepassen van lava of andere goedgekeurde ondergrond, maar het kan voorkomen dat er in het budget gerekend is met teelaarde en zand Teelaarde raden wij sterk af omdat het enerzijds veel onkruid bevat en ook vaak door de toepassing sterk uithardt en er dus weinig meer doorgaat. Gras krijgt geen lucht, bodem te weinig water en teveel  water blijft op het gras staan: zonde! Wij denken graag mee, ook wanneer er bijvoorbeeld in de buurt grond vrijkomt. Maar vraag altijd advies wanneer je niet kiest voor de specifieke substraten.

2. Te dunne laag substraat.

Afhankelijk van de aanwezige bodemsoort en mate van verdichting en toepassing wordt een laagdikte geadviseerd. We komen wel  eens tegen dat teksten uit een ander bestek zijn overgenomen dat geschikt was voor andere omstandigheden. Schroom nooit ons te vragen en laten meedenken. Overigens: zelf perfect berekenen? Dat kan met de formule uit de planhulp. Die sturen wij graag toe. Ook maken wij mee dat er in praktijk veel minder wordt aangebracht dan de afspraak was, ook een punt van aandacht.

3. Water!

Bij de aanleg hoort een goede en vooral constante verzorging tijdens de kiemperiode van het gras. Zeker bij grassen met een laag onderhoud is juist deze fase de enige intensieve en duurt het 14 dagen. Die aandacht levert zeker een zichtbaar resultaat op. Dus belangrijk om dat goed af te spreken bij de aanleg!

4. Gebruik.

Er is een prachtig parkeerterrein aangelegd bij een appartementencomplex. Waar niemand aan gedacht had: het bleek dat een aantal bewoners hun auto heel weinig gebruiken. Gevolg is dat een aantal plekken kaal zijn, want onze mengsels kunnen aardig wat hebben, maar een maand nauwelijks licht en water laat sporen na. In dit geval adviseren wij lang parkeerplekken in het midden te vullen met steentjes. Dan heb je aan de rand nog wel een groenstrook en ziet het er optisch hetzelfde uit terwijl er toch geen dorre plekken ontstaan wanneer een auto verplaatst wordt. Daarom belangrijk om het gebruik goed te bespreken, dan kunnen wij de beste oplossing bieden.

5. Verspilling

Klinkt gek, maar we komen het regelmatig tegen. Toch veel kolken in de buurt van de parkeerplaatsen en aanwezige grond afgegraven zijn veel voorkomende voorbeelden. Zonde van het geld en de materialen!

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.