bel ons nu: 0513-648 299
 

Duurzame Lifehacks

Wat zijn jouw duurzame Lifehacks?

Het is 2019, er is met moeite een klimaatakkoord, de ijskappen smelten met donder en geraas en de sustainable goals zijn inmiddels een paar jaar oud. Met de verduurzaming gaat het echter een stuk langzamer.

We staan er met elkaar bij en kijken er naar, soms met ongelooflijke verbazing. Ook wij bij TONN hebben zo onze uitdagingen en ook wij hebben nog geen volledig positieve footprint. Maar met elkaar kunnen we wel heel veel, dachten we. En omdat wij van spelletjes en uitdaging houden, maken we er een spelletje van.

Doe je mee?

Het gaat over kleine dingen. Die niet perse geld kosten, of heel veel tijd. En ook niet altijd in verband worden gebracht met onze duurzaamheid, die vooral in de buitenruimte is.  Maar wat zijn de gekke, leuke, simpele duurzame Lifehacks? Wat zijn nu net de leuke “in plaats van’s”?

Deel ze met ons via Facebook: @TONNconcepten of Instagram:  @tonn_concepten

Dan gaan we samen het verschil maken; en leuk ook! Staan er allemaal nieuwe dingen in? Natuurlijk niet! Maar het gaat niet om het bedenken of voornemen, maar om het doen. Als als wij het kunnen… kun jij het ook. En als jij het kunt….doen wij mee!

Onze Duurzame Lifehacks

Duurzame Lifehack #1 – de Kringloopwinkel

Echt! Je ziet het niet, maar wij wisselen rustig tussen kleding van het modehuis en de kringloop. En gek genoeg, we komen er niet eens zo vaak, maar regelmatig scoren we! Overigens komt een deel van ons (kantoor)meubilair hier ook vandaan. Superleuk! En de winst?

mensen aan het werk die het elders lastig vinden

minder op de afvalberg

verrassende spullen

wij besparen flink geld 🙂

Duurzame Lifehack #2 – zo min mogelijk het erf af

Okay, dit jaar gaan we het nog beter doen, de composthoop wordt in ere hersteld. Wij hebben nu wel een afgesloten bak besteld, want van die open bak werd Meneer Tonn niet zo blij. Daarnaast hebben wij paardenmest. Een deel wordt door onze kennissen ingepikt voor de rozen, die schijnen het goed te doen op oude paardenmest. Met de rest hogen we de tuin op en geven we planten voeding. Het liefst zouden we het in en mestvergister laten omzetten in gas. #dtv: heb jij een tip waar we die kunnen krijgen en hoe we dat kunnen koppelen aan bijvoorbeeld onze keuken? Laat het weten!

 

Duurzame Lifehack #3 – de elektrische fiets

Het klinkt tegenstrijdig, maar door deze fiets ( uiteraard 2ehands) doen we meer op de fiets. Woon-werk/schoolverkeer bijvoorbeeld ( 13 km enkele reis). Scheelt sportschool, geeft energie en scheelt brandstof, uitstoot enzomeer. ( en geld dus :-)). Het is even een investering ( alhoewel dat bij ons erg meeviel) , maar je hebt het zo terug. En geeft een goed gevoel ook nog!

Duurzame Lifehack #4 – Nederland is zo mooi! Vakantie

We hebben een oude caravan gekocht ( ja, Marktplaats ;-)) en gaan daarmee alleen in Nederland op pad. In het begin nog steeds een paar dagen, inmiddels blijven we langer op een plek en pakken we daar de fiets. Zo leuk en super duurzaam en sociaal.

de winst?

voor de binnenlandse economie

minder uitstoot, geen vliegtuigen meer

meer vakantie, minder reistijd

voor iedereen tips voor een topvakantie in de buurt

ohja, veel minder was 😉

Duurzame Lifehack #5 – hang het ff buiten

Minder vaak wassen omdat kleding lekker even buiten hangt. Nooit langer dan 1 dag achter elkaar aan  en hierdoor altijd lekker fris. Scheelt energie, de machine gaat langer mee en wij hebben meer tijd voor andere dingen. En dan te bedenken dat we vroeger alles standaard in de was gooiden aan het einde van de dag…

Duurzame Lifehack #6 – Laat ze lekker buiten

De paarden. Tja, die moesten toch een keer voorbij komen. Voor iedereen beter, dat buitenlopen. En ja, met hooi van de boer van hiernaast,geen dekens en vooral direct opstappen en wegrijden 🙂

Duurzame Lifehack #7 – laat je rijden

Wij carpoolen, pakken de trein, stappen op de fiets en combineren vooral. Niet automatisch instappen, maar denken wat je qua mobiliteit nodig hebt en hoe je het misschien nog wel slimmer kunt plannen. Hangt mooi samen met de volgende Lifehack 🙂

Duurzame Lifehack #8 – de keukentafel

Moet ik op kantoor zijn vandaag? Moet ik mijn afspraak perse zien of kunnen we het af met een Hangout of Skype? Wij vinden het fijn om elkaar live te ontmoeten, maar denken altijd na wanneer het nodig is. Daarom ook: bel ons, laat ons via viedoconferencing meekijken naar jouw project!

Duurzame Lifehack #9 – start een duurzaam bedrijf

Wij zijn in TONN gestart omdat het voor ons een praktische manier was duurzaam handelen te verspreiden. Het is nooit ons doel er rijk van te worden. Wel om het een plek te laten zijn waar mensen kunnen leren ( als medewerker, stagiair of anders), we bewustzijn kunnen vergroten en onderdeel kunnen zijn van het aanzwengelen van een duurzame economie. Start een blog, wees ambassadeur of start je bedrijf. En deel dat met anderen. Ben je met iets bezig en passen we bij elkaar? Dan zullen wij altijd meewerken aan jouw promotie. Welkom!

Duurzame Lifehack #10 – wees vrolijk en groet

Huh? Ja. Wij groeten eigenlijk iedereen op straat. Door hallo te zeggen of gewoon aan te kijken. En we maken lol. Pippi, Poppins of Pietje Bell; wij kleuren graag buiten de lijntjes om plezier te verspreiden. Want zeg zelf; dat is pas duurzame energie. Zien en gezien worden, maar dan op de leukste manier. Vindingrijkheid losmaken, daar wordt de wereld beter van. Wij zijn onverbeterlijke optimisten en dat delen we graag met jou.

Duurzame Lifehack #11 – eet lokaal – en bewust lekker

Op een kwartiertje fietsen woont een boerenstel dat vlees verkoopt. Van hun koeien die een aantal jaren in de wei dartelen. En kopen we bij de supermarkt, dan letten we er op dat het ok is: leefomstandigheden van mens en dier en qua bewerking. Natuurlijk snoepen we. Maar onze pakjes en zakjes zijn kruiden en specerijen, we doen veel groente ( van het seizoen) en zo min mogelijk bewerkt. Ohja, we zijn zeker flexitarier. Wel eens een dikke plak kaas met boter en paneer in de koekenpan gebakken en geproefd? Of pinda’s door de nasi? Groenten en aardappel met cajunkruiden uit de slowcooker? Het leven is te leuk voor eenheidsworst 😉

 

Andere duurzame Lifehacks?

Deel de jouwe met ons en daag ons uit deze aan te vullen ( we hebben er zeker meer!)

 

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.