bel ons nu: 0513-648 299
 

Bestratingsmateriaal – Duurzaam en minder onderhoud

Bij bestratingsmateriaal denk je automatisch aan klinkers. Zonde! Want klinkers en ander “hard” bestratingsmateriaal verdicht de gronden maakt natuurlijke drainage onmogelijk. Daarnaast mis je een kans om te vergroenen en dus te verkoelen en opwaarderen. Voor ons is bestratingsmateriaal alles waarmee je de grond geschikt maakt om op te parkeren, rijden en meer. Onze systemen zijn gemaakt van afvalplastic en maken juist gebruik van de natuur om het werk van waterafvoer te doen. En ze creëren een natuurlijke omgeving die veel gezonder is. Wij vinden dat er veel meer groen kan in Nederland zonder dat we (parkeer)ruimte hoeven in te leveren.

Lees snel verder over het unieke bestratingsmateriaal van TONN.

Bestratingsmateriaal, maar niet wat je verwacht

Hoe zou u het vinden om kennis te maken met een nieuwe vorm van bestratingsmateriaal? Uniek in zijn soort. Exclusief verkrijgbaar bij TONN. Een bestratingsmateriaal wat al het bestaande bestratingsmateriaal verpulvert op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, prijs en veelvoud van toepassingen. Het gepatenteerde TTE®-systeem doet het. Moeiteloos.

Wat is het TTE®-systeem?

Het TTE®-systeem is een klimaatconcept wat volledig in het teken staat van bouwen in harmonie met de natuur. Qua referentiekader komen de grasbetontegel en de kunststof grastegel nog het dichtst in de buurt van dit ingenieuze systeem. Maar ook deze twee vormen van bestratingsmateriaal vallen in het niet bij het TTE®-systeem. Zo moet de grasbetontegel net als alle steen de kracht uit de fundering halen. En geen enkele grastegel heeft de sterke lastverdeling van TTE.

Waarom is het TTE®-systeem zo uniek?

Veel zaken zijn een kwestie van gezond verstand en als we een ding van de natuur leren, is het wel dat je daar alle goede voorbeelden vindt. In Jip en Janneketaal:

Alles heeft lucht nodig: je huid kan er ook niet tegen om afgesloten te worden en precies datzelfde geldt voor het oppervlak van de aarde. Wanneer je alles verdicht, kan er geen lucht en water meer bij en kan er dus geen leven meer zijn.

Open grond daarentegen, is vol van leven. Want weet je hoeveel micro-organismen het werk voor je doen onder ons bestratingsmateriaal?

Ongeveer 200 miljoen Micro-organismen leven in de grond tot zo’n 30 cm diepte. Daar maken ze gangetjes, nemen schadelijke stoffen op en zetten deze om en zorgen ze voor voeding voor bomen, gras en meer. Zonder deze organismen is de grond niet vruchtbaar en levend. En precies dat gebeurt wanneer je traditioneel bestratingsmateriaal toepast, zonde dus!

Om traditioneel te kunnen bestraten wordt ook altijd eerst afgegraven. Alle levende grond wordt dus weggehaald en daarmee is ook het hele natuurlijke systeem weg. Zeg nu zelf: dat past niet meer in deze tijd toch?

Het TTE®-systeem wordt aangebracht op bestaande grond en is waterdoorlatend en biedt de o-zo-belangrijke organismen in de grond de mogelijkheid om te ademen. Bouwen in harmonie met de natuur. Daarom zijn wij van TONN zo trots dat wij de exclusieve importeur zijn van dit unieke bestratingsmateriaal.
Maar er is meer…

Unieker dan regulier bestratingsmateriaal

Het TTE®-systeem is dus volledig toegespitst op behoud van onze prachtige natuur. Maar daarnaast kent dit bestratingsmateriaal nog een aantal unieke eigenschappen:

 • Zeer milieuvriendelijk
 • Erg duurzaam
 • Relatief goedkoop om te produceren en dus ook in aanschaf
 • 100 % recyclebaar = 360 graden duurzaam

Maar in vergelijking met overige vormen van bestratingsmateriaal is er nog één eigenschap waarmee het TTE®-systeem met kop en schouders uitsteekt boven ander bestratingsmateriaal: de unieke manier van verdeling van draagkracht. Vergelijkbare vormen van bestratingsmateriaal zoals de kunststof grastegel en de grasbetontegel zijn ook waterdoorlatend en bieden de mogelijkheid tot begroeiing, maar zijn slechts toepasbaar op locaties waar licht- en slecht sporadisch zwaar verkeer voor komt. Door de unieke manier van verdelen van de draagkracht kan ons bestratingsmateriaal moeiteloos worden ingezet op locaties waar regelmatig zwaar verkeer voor komt.
Zo heeft TONN al voor particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen bestratingsmateriaal geleverd voor:

 • Parkings
 • Opritten
 • Brandwegen
 • Wegverbredingen
 • Grachtbekledingen
 • Taludverstevigingen
 • Wegmarkeringen
 • En tal van andere toepassingen

Neem direct contact met ons op voor een persoonlijk advies waar u ons bestratingsmateriaal allemaal voor kunt gebruiken.

Waarom het bestratingsmateriaal van TONN

Wij van TONN zijn altijd op zoek naar duurzame, kwalitatieve en innovatieve oplossingen voor projecten van klanten. Deze drie kernwaarden lopen als een rode draad door onze algehele denk- en werkwijze. Vanuit de filosofie ‘Laat de natuur voor je werken’ hebben wij een volledig nieuwe manier van produceren en consumeren gecreëerd. Nu is de tijd om iets terug te doen voor moeder aarde. TONN draagt graag zijn steentje bij door te werken met het beste materiaal waarbij duurzaamheid centraal staat.

Particulieren, bedrijven en (overkoepelende) overheidsinstanties waarderen onze aanpak. Voor uiteenlopende klanten hebben wij reeds groene parkeerplaatsen, groene daken van Aquadyne, bamboeterrassen en beroosterde kunstgrasvelden gerealiseerd.

Met al deze projecten hebben wij mooie, duurzame, milieuvriendelijke, ecologische en bovenal kostenvriendelijke oplossingen gerealiseerd. Volledig in lijn met onze lijspreuk: 360 graden duurzaam!

Kies ook voor 360 graden duurzaam en neem vandaag nog contact met ons op voor ons duurzame bestratingsmateriaal.

Contactformulier
 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.