bel ons nu: 0513-648 299
 

Drainage en de oplossing: Eco Plus Rooster (TTE)

In toenemende mate hebben we behoefte aan drainage en andere vormen van waterafvoer.

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de aarde geen water meer afvoert?

Door ons toenemende gebruik van de aarde voor verkeer, woningbouw en andere toepassingen, raakt de ondergrond steeds verder verdicht. Het leven – zo’n 200 miljoen micro-organismen per m2 – verstikt, de grond verdicht en er kan niets meer door. Vuil en water blijft staan terwijl dieper in de grond het grondwaterpeil volledig verstoort kan raken.

Een kunstmatige oplossing…

Traditioneel verstevigen we de ondergrond door haar te verdichten en af te sluiten: we proberen haar massief te maken en bestraten vervolgens met klinkers, grind of asfalt om er op te kunnen rijden of bouwen. Dan is flink wat drainage nodig om het water toch weg te krijgen. In het beste geval vloeit het zo langzaam ergens de grond in, in het slechtste geval wordt het volledig onttrokken en voeren we het af.

lastverdelingsysteem_vergelijk_klinkers_TTE_TONN

Hoe zouden we de grond kunnen gebruiken zonder haar te belasten?

Een vloer die de belasting opvangt. En de enige die dat werkelijk doet en daarmee ook de drainage natuurlijk verzorgt, is TTE.

Hiermee creëer je als het ware een zwevende vloer: de ondergrond blijft los en levend en zorgt voor een natuurlijke drainage, een fijne ondergrond met schokabsorptie en de mogelijkheid om bijvoorbeeld op gras te parkeren.

Door de sterke vertanding van de gerecycled kunststof roosters wordt de druk grotendeels opgevangen en verspreid.

Het verschil in lastverdeling tussen een traditionele bestrating en TTE:

TTE: voor auto, mens, boom en dier een wereld aan oplossingen

De toepassingen zijn enorm, zoals:

  • parkeren

Scheve, natte en lelijke parkeerplaatsen zijn niet meer nodig met TTE. Het gras wordt beschermd door het rooster: bovengronds wordt het niet stukgereden en ondergronds wortelt het in een luchtige en gezonde aarde. Verkrijgbaar met vele variaties: gras, steentjes, met LED, grind en meer!

drainage-oprit2

Ook hier geldt weer: waar je niet verdicht, blijft natuurlijke drainage intact. Zo maakt TTE bermen goed begaanbaar en behoudt zij lucht en leven voor boomwortels. Simpel, effectief en vaak kostenvriendelijker.levende bomen en bruikbare bermen

  • wandelen, fietsen en fit blijven

Het was bedoeld om het wandelpad 365 dagen per jaar goed beloopbaar te houden en dat lukt met TTE. Maar wat gebeurde er nog meer? Mensen bleven langer en de dierentuin in Munster – waar het pad geplaatst was- werd hoger gewaardeerd.

Hetzelfde geldt voor sportvelden: ook daar moet drainage vaak kunstmatig worden gecreëerd terwijl het gras veel te lijden heeft van de verdichting die het gebruik teweeg brengt. TTE brengt ook hier de oplossing voor mens en ondergrond.

We staan er vaak niet bij stil, maar het is niet zo natuurlijk om op harde vloeren te leven en bewegen. En uit deze onverwachte test blijkt wat het met ons doet; het is letterlijk vermoeiend om op een harde ondergrond te bewegen. Daarnaast wordt niet voor niets door experts aangeraden om hard te lopen op zachtere ondergrond zoals bijvoorbeeld in het bos. Dat is een veel minder zware belasting voor onze gewrichten.

  • gezond dieren houden

Of het nu gaat om een paddock waar dieren op een natuurlijke “bosbodem” leven, een weidepad dat niet vermoddert waar koeien goed overheen kunnen lopen of een rijbak waar een paard fijn werkt op een bodem die werkelijk de schokken opvangt en 365 dagen goed te gebruiken is; TTE is de natuurlijke ondergrond waar geen ingewikkelde drainage hoeft te worden ingegraven. Veel voordelen in een rooster!

Kunststof-paddock-rooster
Neem contact met ons op

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Andere producten