bel ons nu: 0513-648 299
 

Stel je voor dat je niet meer hoeft te kiezen tussen mooi,duurzaam, gebruiksvriendelijk en prijs. Dat is pas een echte oplossing toch? Onze halfverharding  heeft dat allemaal.  En het mengt niet zoals meestgebruikte halfverharding met de ondergrond. Ook dat is goed nieuws, onze halfverharding geeft de natuur een beschermde plek.

Halfverharding, de oude en de nieuwe oplossingen

Halfverharding is niets nieuws. Al zolang we voertuigen gebruiken, wordt halfverharding toegepast. De laatste jaren wordt er erg veel geëxperimenteerd met nieuwe mengsels en materialen, maar de meest gebruikte materialen blijven toch wel grind, gebroken puin en natuursteen.

“Halfverharding wordt ook wel uitgelegd als onsamenhangend materiaal wat veel meer draagkracht kent dan de originele grond.”

TONN heeft als importeur van Tonn HD eco rooster ( toepassing vergelijkbaar met het TTE®-systeem) een unieke halfverharding. Het rooster van gerecycled afvalplastic is sterk lastverdelend en houdt de bodem los. Hierdoor kan gras ook echt groeien.

Dat lijkt veel op een grasbetonkei, maar de verschillen zijn groot. de kei is een gewone steen met gaten. Hij moet zijn kracht uit de ondergrond halen en daarvoor moet dus worden afgegraven en verdicht worden. Het gras kan dus geen voeding halen uit de ondergrond. Daarbij wordt steen heet ( lees ook: feiten en fabels over verstening ). Grote kans dat het gras dus verbrandt in de zomer.

Terug naar de halfverharding en vooral naar de logica:

Waarom Tonn HD eco rooster hét alternatief is voor halfverharding

 

Wat gebeurt er met de wereld wanneer de grond waar wij op lopen, rijden en wonen het vocht niet meer kan afvoeren en de 200 miljoen(!!) organismen die per m2  in de bovenste laag van de aarde leven (en überhaupt leven op aarde mogelijk maken) geen zuurstof meer op kunnen nemen? Inderdaad, dan is leven op aarde voorgoed voorbij.

Oke, de laatste:

Waarom doen wij als mensen wél met onze aarde, wat wij nooit met ons eigen lichaam zouden doen; volbouwen met materiaal wat niet kan ademen en welke geen vocht af kan voeren?

Wat maakt het Tonn HD eco rooster zo uniek?

Tonn HD eco rooster maakt het dus mogelijk om de grond te laten ademen. En hemelwater eenvoudig af te voeren. Volledig in harmonie met de natuur.

Maar ook is het Tonn HD eco rooster en TTE® zeker ook :

 • Zeer milieuvriendelijk
 • Bijzonder duurzaam
 • Relatief goedkoop
 • En 100% recyclebaar.

Maar daarnaast heeft het Tonn HD eco rooster een unieke eigenschap wat hem veel interessanter maakt dan alle andere vormen van halfverharding. Bij de meest gebruikte vormen van halfverharding of erfverharding is slechts een geringe draagkracht van toepassing. Grasbetontegels en kunststof grastegels zijn bijvoorbeeld slechts geschikt voor licht- en sporadisch zwaar verkeer.

 

Door de unieke manier van draagvermogen verdelen is het Tonn HD eco rooster meer dan geschikt om ook op plaatsen te worden ingezet waar zowel licht- als zwaar verkeer aanwezig is.

Hét alternatief voor halfverharding kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Zowel particulieren, bedrijven als overkoepelende overheidsinstanties schakelen de hulp van TONN in bij:

 • Bermverhardingen
 • Erfverhardingen
 • Fietspaden
 • Parkeerplaatsen
 • Wandelpaden
 • Zandwegen
 • En tal van andere toepassingen

Waarom samenwerken met TONN?

Wij van TONN zijn van mening dat je de natuur zijn werk moet laten doen. Laat de natuur voor je werken. Wat een hele nieuwe manier van produceren en consumeren is en waar onze aarde echt behoefte aan heeft.

Bij al onze processen werken wij met drie kernwaarden; Duurzaamheid, nuchtere oplossingen en echte samenwerking. 

TONN wordt gevraagd om zijn expertise door particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Zij kloppen bij ons aan voor tal van toepassingen voor onze producten.  Met al onze projecten combineren wij duurzaam, ecologisch, mooi en kostenvriendelijk prachtige oplossingen. Daarnaast zijn wij natuurlijk importeur van het Tonn HD eco rooster.

360 graden duurzaam. Wij blijven er bij.

U ook? Neem dan direct contact met ons op voor uw duurzame totaaloplossing of vul het informatieformulier in:

 

Neem contact met ons op

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Andere producten