bel ons nu: 0513-648 299
 

TTE

TTE ®  Eco Plus lastverdelingssysteem – uw nieuwe fundament!

TTE ®  wordt wel eens een grasrooster, grastegel of grasplaat genoemd. Toch spreken wij liever van lastverdelingssysteem. Dat is namelijk exact wat het doet: TTE (R) verspreidt de belasting snel over een groter oppervlak. Kijkend bijvoorbeeld naar parkeerterreinen zorgt het er voor dat een auto als het ware door een vliegend tapijt gedragen wordt. Dus de druk wordt niet direct onder de banden doorgegeven aan de ondergrond, maar over meerdere elementen afgevoerd.

TTE ® : minder onderbouw, meer effect

Het scheelt gemiddeld 50% in de onderbouw bij plaatsing van TTE ® ten opzichte van klinkers. Dat is behoorlijk! Bijkomend voordeel is dat de aanwezige grondlagen behouden en levend blijven. En precies dat zorgt voor goede waterafvoer en fijne omstandigheden voor gras. In het kort zien hoe dat werkt met TTE ® ? Kijk dan de korte uitlegvideo.

TTE ® : Duur of toch niet?

TTE ® bestaat bijna 25 jaar. De eerste terreinen liggen er nog en alhoewel ook onze ontwikkeling niet heeft stilgestaan, liggen de meesten er nog puik bij. Een snelle rekensom leert dat dit minimaal 3 keer herstraten heeft bespaard. Tel daar bij op een snellere aanleg en minder onderbouw en een besparing is al heel snel gerealiseerd.

Maar groen vraagt toch veel meer onderhoud?

Dat kunnen we uitsplitsen in 2  zaken:

  1. Maaien is vaak een kostenpost voor bedrijven en gemeenten. Ook niet alle particulieren staan er direct bij te juichen. Maar wij werken altijd samen met Barenbrug die voor nagenoeg alle omstandigheden, wensen en eisen een oplossing heeft. Als uniek Nederlands bedrijf ontwikkelen zij internationaal vele grassoorten en mengsels waaronder soorten die traag groeien. Daar komt bij dat door het betreden gras minder snel groeit. Eerlijk is eerlijk: dan nog kan het voorkomen dat op minder intensief gebruikte stukken een beeld ontstaat dat wellicht niet gewenst is. Daar hebben wij zeker creatieve oplossingen voor. Alhoewel we stiekem ook erg houden van iets minder strak en graag meer mooie kruiden- en bloemenmengsels zouden zien… Maar het gaat niet om wat wij mooi vinden, maar wat voor u werkt. Met TTE ® kunt u veel kanten op en wij zijn er voor dat in te vullen naar uw wensen!
  2. Bemesten… Wat kost meer tijd: een handje mest uitstrooien of onkruidbestrijding tussen de stenen spuiten? En wist u wij veel meer gif in ons lijf meedragen dan ons lief is? Daarom staan wij ook volkomen achter scherpere richtlijnen voor onkruidbestrijding. Wellicht minder gemakkelijk, maar wel zo gezond!

 

TTE ® aanleggen

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Maar ook hier: er zijn meer mogelijkheden en wij adviseren graag op maat.

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.