bel ons nu: 0513-648 299
 

Lekker is dat, stenen uit je tuin en dan?

Klagen over het weer is van alle tijden. Maar wat kun jij nou doen? En hoe moet je omgaan met de oproep om de stenen uit je tuin te halen?

Om maar even Jip & Janneke te zijn: op verdichte grond kan het water nauwelijks weg. En verdicht, dat is alle grond waar tegels, stenen, asfalt en dergelijke liggen.

Gevolg: steeds meer water moet een andere weg zoeken en doet dat als altijd op de meest gemakkelijke manier. Dus is jouw tuin voor de helft bestraat, dan heeft het water nog maar de helft over om de grond in te zakken. Maar is het daar vol, dan is de kans groot dat het op de stenen blijft liggen. En dat zit niet zo lekker na de bui.

ondergrondse regentonnen

Dit verhaal gaat niet over oorzaken van de bui, dat kun je hier lezen. Maar wel over oplossingen. Kort gezegd: je wilt dus een tuin waar je geen last hebt van het water en waar je zo snel mogelijk weer buiten kunt zijn.

Natuurlijk blijft de regenton geweldig. Maar ook de schutting met regenopvang en meer van dat soort dingen. Maar ook daarover een andere keer meer. Een Govadeck terras geeft een geweldige geheime opslagmogelijkheid voor regenwater tot het weg kan zakken in de grond. Je bouwt het namelijk op een onderbouw of op onze roosters en dat ligt in een zandbed. Dus dan heb je minimaal 8 centimeter. En wanneer viel er voor het laatst 8 centimeter tijdens een bui?

Combineer je dat met planten, borders en gras die passen bij de omgeving en de gemiddelde regenval, dan heb jij een fantastisch klimaatbestendige tuin!

Meer weten? Kijk naar alle eigenschappen!

 

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.