bel ons nu: 0513-648 299
 

Veen bestraten – een uitdaging! parkeren, en meer op veengrond

Veen bestraten is een uitdaging… Steeds sneller opvullen of  liever een duurzaam alternatief voor bouwen?

Zo leuk als kinderen het vinden om op veengrond te veren, zo lastig is het wanneer de buitenruimte belast moet kunnen worden. Veen bestraten is een ware uitdaging. Veengrond heeft de gekke eigenschap dat alles er in weg zakt en de grond zichzelf daarmee steeds verder verzwaart. Toch wordt het vaak gedaan bij gebrek aan beter, maar het is onverstandig voor de lange termijn.

Hoe dan wel bouwen? Veen bestraten met TTE!

TTE biedt als uniek lastverdelingssysteem de enige echte oplossing voor allerhande gebruiksdoeleinden op veengrond. Een werkelijk alternatief om bijvoorbeeld parkeerplaatsen, een oprit of rijbak veen te bestraten.

Wij hebben verschillende voorbeelden van bouwen in harmonie met de natuur op veengrond: een grote parkeerplaats op moerasgrond, een paddock voor paarden en verschillende andere toepassingen. Mooi om te zien hoe het comfort direct sterk vergroot werd terwijl het onderhoud minimaliseerde!

Meer informatie? neem contact op of vul het informatieformulier in!

Informatieformulier groen parkeren en meer

Hoe aanleggen op veen?

Even terug: veen absorbeert alles wat er op gelegd wordt. Dat moeten we voorkomen. Van bovenaf wordt door TTE de druk geminimaliseerd door de sterke lastverdeling. Onder leggen we een “matras” aan: we leggen het ondersubstraat op een goed permanent waterdoorlatend geotextiel en vouwen dat vervolgens toe. Daarop de TTE, het bovensubstraat en het gras ( of andere vulling). Omdat zowel veen als TTE flexibel is, beweegt het mooi met elkaar mee. Dat klinkt eng, maar het tegendeel is waar! Meebuigen is een uitstekende natuurlijke stevige constructie.

Meer weten over veen?

Onder andere op Wikipedia vind je een leuk stuk!

 

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.