bel ons nu: 0513-648 299
 

Waterpasserende bestrating

Parkeerterrein als drainage

Ook steeds vaker natte voeten?  Dat is best logisch: regenbuien nemen toe in hevigheid. Dat het klimaat verandert is helder. En daarom zoeken we steeds meer oplossingen voor dat water. In de  bebouwde omgeving is dat nog niet altijd gemakkelijk, er lijkt letterlijk geen gaatje te vinden.

Gelukkig komen er steeds meer oplossingen. Waterpasserende bestrating of verharding kan een belangrijke bijdrage leveren. Ga maar na: er is nog al wat straatwerk! En op rijbanen juichen wij waterdoorlatende klinkers dan ook toe.

Toch is het slim verder te kijken, want je kunt naast de waterafvoer meer oplossen als je slim met je ruimtes om gaat. Steeds vaker wordt onze groene erfverharding toegepast als parkeerhaven, oprit of parkeerplaats. Logisch ook, want het is waterpasserende verharding in optima forma.

Dat komt door het totaalpakket waarin niet alleen het oppervlak maximaal waterpasserend is, maar het gras water opneemt en verkoelt en de ondergrond veel minder verdicht waardoor ook daar het water sneller weg is.

 

TTE Eco Plus opbouw 2016 (2)

 

Waterpasserende verharding die tegelijk verkoelt en CO2 bindt…

Dat is geen wonder, dat is de logische samenwerking met de natuur:

  • Gras bindt CO2  en zuivert dus de lucht
  • Gras heeft water nodig en neemt dus een deel van de regen
  • Gras ( en groen in het algemeen) verkoelt
  • Het lastverdelingssysteem vangt een belangrijk deel van de last op en verdeelt deze over een groot oppervlak, dus de ondergrond hoeft niet meer verdicht te zijn.
  • In een open bodemstructuur blijft bodemleven aanwezig en werkt hard aan reiniging en opname.
  • En…. Meer biodiversiteit en dieren!

 

Mogelijkheden voor toepassing van groene waterdoorlatende bestrating

Parkeerterreinenparkeerhavensopstelplaatsenopritten paden – meer…

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.