bel ons nu: 0513-648 299
 

Grasbetontegel

Verharden met behoud van groen? Maar toch op zoek naar duurzamer materiaal dan de grasbetontegel of de kunststof grastegel? TONN biedt hét alternatief voor de grasbetontegel; duurzaam, zeer milieuvriendelijk én goedkoop. Lees snel verder over ons alternatief voor de grasbetontegel.

De grasbetontegel, maar dan veel beter

De grasbetontegel is een plaatvormig product van onbewapend beton en doorgaande openingen. De openingen worden doorgaans gevuld met teelaarde voor grasgroei of met steenslag voor waterinfiltratie. Het open karakter van grasbetontegels creëert een waterdoorlatend oppervlak dat als volwaardig infiltratie- en buffersysteem voor het hemelwater kan dienen. 

De grasbetontegel is dan ook zeer populair bij verschillende gebruiksdoeleinden, echter is de grasbetontegel niet zo duurzaam en ecologisch als hij lijkt. TONN heeft een alternatief gevonden voor de grasbetontegel welke uniek is in zijn soort. TONN is dan ook erg trots om de officiële exclusieve importeur te zijn van dit bijzondere alternatief van de grasbetontegel; het TTE®-systeem.

Waarom het TTE® systeem beter is dan een grasbetontegel

We beginnen met een vraag voor u:
Wist u dat er op uw huid zo’n 3 kg micro-organismes leven die er voor zorgen dat u leeft? Deze micro-organismes hebben zuurstof nodig om hun werk te kunnen doen. Vocht moet via uw huid kunnen worden afgevoerd om u in leven te houden.
Met onze aarde is dit niet anders. In de toplaag van de aarde, ongeveer de eerste 30 centimeter, leven gemiddeld 200 miljoen(!!!) organismen die leven op aarde mogelijk maken. Zonder zuurstofopname en afvoer van water hebben deze organismen geen bestaansrecht. En wij als mens ook niet, want zonder deze organismen is er simpelweg geen leven mogelijk op aarde.
Met deze feiten in gedachten hebben wij nog een vraag voor u:
Waarom doen wij mensen wél met de aarde, wat wij nooit en te nimmer met onze eigen huid zouden doen; volbouwen met materiaal waardoor zuurstofopname en vochtafvoer onmogelijk is?
Wij van TONN zijn  op een missie; zoveel mogelijk mensen bewust maken van alternatieve methodes om te bouwen en verharden zoals met de grasbetontegel.
Volledig in harmonie met de natuur.
Het TTE®-systeem is ontwikkeld met deze gedachte in het achterhoofd. Met het TTE®-systeem bieden wij de aarde de mogelijkheid om te blijven ademen. Om vocht moeiteloos af te voeren. Maar met dezelfde functionaliteit als reguliere methodes. Met een betere functionaliteit moeten we eigenlijk zeggen.
In vergelijking met de grasbetontegel bezit het TTE®-systeem een aantal eigenschappen die gelijk zijn zoals de afvoer van hemelwater en de mogelijkheid tot begroeiing. Maar daarnaast heeft het TTE®-systeem een aantal eigenschappen die uniek zijn aan dit systeem:

  • Bijzonder duurzaam
  • Zeer milieuvriendelijk
  • Relatief goedkoop om te produceren en dus aan te schaffen
  • 100% recyclebaar

Los van deze eigenschap is er één eigenschap wat het TTE®-systeem écht uniek maakt: de unieke manier van verdeling van draagvermogen. Een grasbetontegel wordt vaak gebruikt op plaatsen waar licht- en slechts sporadisch zwaar verkeer komt. Het TTE®-systeem kan moeiteloos op locaties ingezet worden waar ook regelmatig zwaar verkeer komt.
Zo kan dit klimaatconcept moeiteloos worden ingezet bij:

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.