Paddocks

Het is onze missie om bij te dragen aan een fijne natuurlijke leefomgeving voor alle paarden in Nederland

Zoals de meesten van ons zijn ook wij begonnen op de traditionele manier: op stal in de nacht, als het regent en sneeuwt en buiten in recht toe -recht an paddocks, afgewisseld met gras.

Toen de kudde zich uitbreidde met een paard dat wat meer moeite had zich in de groep te mengen, merkte we na een warme zomernacht buiten veel meer rust. Vanuit daar zijn we stapje voor stapje naar nu alweer jaren 365 dagen buiten met een schuilstal. Rust, veel meer beweging en een relaxte kudde.

Maar ja, dan heb je wel een goede buitenruimte nodig. We hebben getest, ontdekt, geplant, geschept en meer. En wij gunnen alle paarden een fijne leefruimte. Om dat mogelijk te maken, geven we goed advies dat zoveel mogelijk past binnen de mogelijkheden van de eigenaren. En niet onbelangrijk; het wordt er voor jou ook leuker van, lees maar verder:


Klimaatbestendige paddocks

Je paarden tot aan de enkels in de blubber, je kruiwagen om en je laars vastgezogen terwijl jij hinkelend probeert hem weer los te trekken. Als je daar net zo flauw van bent als wij waren; dan hebben we hier alles voor je om het op te lossen. Vul het formulier in om alvast een beetje beeld te krijgen. En wil je echt advies voor je eigen plek? Dat kan. We vragen daar een bijdrage voor, die we verrekenen als je bestelt. Zo ben je altijd vrij om de oplossing en de aanbieder te kiezen die je wilt. Alhoewel we van klanten wel horen dat wij de leukste en meest betrokkene zijn.

Waarom paddockroosters?

Wat we doen, is de bodem zo beschermen dat het bodemleven de grond weer kan “loswoelen” en houden. Want dat is namelijk het grootste probleem: paarden stappen de grond zo aan dat er niets meer door kan. Kunnen ze niets aan doen, is gewoon een gevolg van de manier waarop we ze houden. Op een relatief klein oppervlak waar ze jaarrond lopen. Gelukkig is dat prima aan te pakken, met de juiste materialen: goede paddockroosters en paardenzand in de juiste verhouding. Soms nog goed waterdoorlatend scheidingsdoek.

Goed te weten: we hebben van alles uitgetest. Onze paarden zijn ware proefkonijnen. En die ervaringen zetten we in voor jouw project. Opdat je nooit meer met een sok in de modder hoeft te stappen!

Aanpak paddock

Keuzes

Waar in je paddock leg je de paddockroosters? We schreven al eens een blog over low budget tips. Daarin staat ook hoe je kunt bepalen welk deel van je paddock je wilt aanpakken met paddockroosters.

Ken je je paddock, weet je waar plassen staan, waar je met de kruiwagen moet zijn en waar je paarden graag staan? Dan kun je met hulp van het formulier hieronder een eerste “boodschappenlijst” maken.

Advies

Liever dat wij je adviseren voor je bestelt? Dat kan. Met een videocall of op locatie gaan we even met je de grond in en geven wij je een advies dat past bij jouw wijze van paardenhouden. Online advies kost € 50,- , op locatie rekenen we € 90,- (beiden exclusief 21% BTW). Uiteraard adviseren wij je de hele opbouw.

Bestel je vervolgens binnen twee maanden bij ons? Dan verrekenen wij het met je bestelling.

Aanleg

Van ons krijg je een handleiding voor de aanleg. Supergemakkelijk en stap voor stap. Loop je ergens tegenaan? Dan zijn wij er voor je. Voor je het weet ligt het erin!

Vraag eenvoudig een offerte aan.


Neem contact met ons op!

Bel mij terug

Wil je dat wij jou even (video)bellen op een later tijdstip? Klik dan hieronder op de button.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je hier in.

Openingstijden

ma t/m vr: 08.00 – 17.00 uur

Past dat niet in jouw agenda? Mail dan even voor een afspraak!