bel ons nu: 0513-648 299
 

TTE Systeem

Het TTE Systeem is een ecologisch verantwoorde terreinverharding dat bestaat uit onderling gekoppelde roosters met een open structuur. De open structuur zorgt voor een optimale lucht- en waterdoorvoer naar de ondergrond. Hierdoor kan al het water ter plaatse infiltreren en wordt de bestaande biologische activiteit in de ondergrond in stand gehouden.

De van harde, 100% gerecyclede kunststof gemaakte roosters hebben door hun robuuste horizontale en verticale koppeling een hoge belastbaarheid, waardoor het mogelijk is om zonder funderingslaag te werken. Deze unieke koppeling creëert een vlakke verharding, zonder onderlinge hoogteverschillen tussen de kunststof roosters.

Het beroosteren is uitermate geschikt voor parkeerplaatsen, opritten, terrassen en elke andere vorm van terreinverharding.

Wat zijn de mogelijkheden met het TTE Systeem?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de vulling van de roosters: gras, grind/split, klinkertjes.

  • Gras dan groeit binnen enkele weken door de roosters naar boven.
  • De roosters zijn door de weelderige grasgroei nauwelijks zichtbaar en het gras blijft eenvoudig te maaien.
  • Roosters zijn vooraf ingevuld met Zwelblokjes door de Sociale werkplaats.

Kiest u voor grind of split dan heeft u minder dan de helft nodig als bij normaal gebruik. Er ontstaat een stabiele laag en regelmatig afvlakken is daarna niet meer nodig.

De klinkertjes zijn speciaal vervaardigd voor de kunststof roosters. Door de klinkertjes ontstaat een stenen verharding die toch open is. Al het vuil wordt weggespoeld en biologisch afgebroken, onkruid krijgt geen kans. Aparte voorzieningen voor de afwatering en afschot zijn niet nodig. De klinkertjes zijn goed te combineren met de gras- of grindvulling om zo leuke patronen te creëren.

Belangrijk: het beroosteren kan ook onder bestaande bestrating gebruikt worden. ook dan blijven de voordelen van het systeem gehandhaafd!

 

TTE_duurzame_betonklinker_TONN  parkeerplaats-rooster2

Wat zijn de voordelen van het beroosteren?

Het TTE Systeem heeft belangrijke voordelen ten opzichte van andere terreinverhardingen.

Kostenbesparend: Het beroosteren heeft minder tot geen fundering nodig, er hoeft geen grondwerk gedaan te worden en er zijn geen rioolsystemen nodig. Hierdoor bespaart u flink op de kosten.

Goede Afwatering: Het beroosteren heeft een goede afwatering waardoor er geen plassen blijven staan. Doordat het water ter plaatse infiltreert in de ondergrond wordt de bestaande biologische activiteit in stand gehouden.

Geen verzakkingen: Door de onderlinge koppeling tussen de roosters ontstaat er een vlakke verharding waarbij verzakkingen niet mogelijk zijn.

Hoge belastbaarheid: Het beroosteren heeft een hoge belastbaarheid, 4 tot 12 keer hoger dan andere systemen. Hierdoor kan er vaak met minder of zelfs geen funderingslaag gewerkt worden.

Snel en eenvoudig te leggen: De roosters zijn snel en eenvoudig zelf aan te leggen. 20 tot 25 m2 per uur op een vlakke ondergrond is makkelijk haalbaar.

Makkelijk onderhoud/Schoon oppervlak: Door de goede afwatering spoelt vuil snel weg en wordt het biologisch afgebroken. Onkruid krijgt geen kans.

Groenparkeren_TTE_grastegel_Groningen_TONN

Informatie en contact

Voor informatie of vragen bent u van harte welkom om contact op te nemen, bel ons op 0513 648 299 of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact met u op:

Informatieformulier groen parkeren en meer

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.