bel ons nu: 0513-648 299
 

Paddocks – paddockroosters

De beste vloer voor je paarden met paddockroosters

Laat de natuur voor je werken voor een fijne paddock of rijbak!

Iedere paardenbezitter krijgt vroeg of laat te maken met een modderige en verharde ondergrond. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat paarden enorme puntbelasting veroorzaken: veel gewicht op een hoef comprimeert de grond bij iedere stap. Met een volledig verdichte bodem tot gevolg. Daar gaat geen water meer doorheen en ook al het vuil blijft aan de oppervlakte. Zonde, want een levende bodem is perfect in staat om de paddock schoon en droog te houden. Daar komt nog bij dat een harde ondergrond geen enkele schokabsorptie meer heeft en dat is niet goed voor het paardenlijf. Jij loopt toch ook liever op een fijne bosondergrond dan op een hard pad?

koeienpad_paddock_aanleg_TTE

Blijf je het symptoom oplossen of pak je de oorzaak aan?

Tot nu toe is de meest toegepaste oplossing het inbrengen van drainage en veel onderhoud door de grond regelmatig los te ploegen. Vaak zijn dit tijdelijke oplossingen: de structuur van de grond gaat kapot en het probleem komt steeds sneller terug.

De oorzaak aanpakken, dat is van belang. Dat doe je door de ondergrond te beschermen. Onze paddockroosters nemen een deel van de belasting weg, zorgen dat paarden niet wegzakken en voorkomen dat de grond verder ineengedrukt wordt. Door een buffer direct onder het rooster, wordt een waterzone gecreëerd waarna het water rustig in het grondwater kan sijpelen. De natuurlijke weg dus.

Vergelijk dit met andere oplossingen, zoals drainage, bestrating, riolering en polyvlokken. Geen van deze systemen pakt de oorzaak aan en geen van deze systemen is natuurlijk.

Maar paddockroosters van afvalplastic klinken ook niet echt natuurlijk; horen wij je denken. Dat is natuurlijk zo, maar ze beschermen de natuur en blijven intact zonder iets af te geven aan de grond. Zo zorg je op beperkte grond toch voor een natuurlijke situatie.

In de natuur belasten paarden een gebied namelijk veel minder: ze leven op meer uitgestrekte gebieden waardoor nooit de sterke bodemschade ontstaat.

aanleg_paddock_tijdelijk_paarden_TTE

Wij adviseren graag wanneer je een paar foto’s en informatie stuurt. En kijken daarbij verder dan paddockroosters, want hoe staat het met (waterslurpende) beplanting, wat kun je op andere wijze nog doen?

Direct een eerste kostenindicatie maken?

 

Meer weten? Lees verder!

Dit is een toepassing van:

TTE met grind en meer

Grind is toch al halfverharding? Van oudsher wordt grind toegepast als halfverharding. En even lang is kuilvorming en onderhoud een veelgehoord probleem. Wanneer u al meer over TTE heeft gelezen, Lees meer

Andere toepassingen van TONN

Fundering tuinhuis, schuur en meer

Fundering tuinhuis met beton storten? Dat hoeft niet meer! Met het TTE lastverdelingssysteem creëert u eenvoudig en snel een fundering en vloer in één. In de afgelopen 15 jaar hebben Lees meer

Camperplaats

Altijd mooie en groene camperplaats? Als camping-eigenaar wilt u het toenemend aantal camper-eigenaren natuurlijk ook een mooie plek bieden op uw terrein. Dan moet het veld wel voldoende draaglast hebben om Lees meer

Oprit – zonder verstening

Gemakkelijk groen, dat is een oprit met onze erfverhardingssystemen. Je gebruikt het groen gewoon als oprit en parkeerplaats terwijl met uitgekiende grasmengsels maaien veel minder vaak hoeft. En deze parkeerplaats Lees meer