bel ons nu: 0513-648 299
 

Parkeerplaatsen

Ook een natuurlijke parkeerplaats met betere waterafvoer tegen lagere kosten?

Door de toepassing van TTE Eco Plus Roosters of de CABKA Erfverhardingsroosters wordt een natuurlijke en fijne ruimte gecreëerd waar auto’s uitstekend parkeren terwijl intussen de natuur zorgt voor een uitstekende drainage, gras zijn positieve invloed op CO2 kan uitvoeren en de omgeving als prettiger en veiliger wordt beschouwd.

En dat tegen vaak lagere kosten.

parkeerplaats-rooster2

 

Wat doet het lastverdelingssysteem als alternatief voor bestrating?

Beiden maken een ondergrond geschikt om op te rijden en parkeren, maar verder zijn de verschillen groot:

 1. TTE of CABKA zorgt voor natuurlijke drainage omdat het de druk opvangt waardoor de ondergrond los blijft en water kan afvoeren ( tot 70 liter/ 6 m2 per minuut).
 2. Bij traditionele bestrating is een behoorlijke onderlaag nodig om stabiliteit te creëren. Met overhangingplossingen van TONN bespaar je tot 70% op de onderbouw: minder zand, geen drainage, geen riolering.
 3. Veel snellere aanleg en minder zwaar materieel nodig: dat is niet alleen kostenbesparend, ook de natuur profiteert mee door lagere belasting en minder uitstoot.
 4. Dit alternatief voor bestrating is letterlijk groen: er kan gras in groeien, er kan veel dichter rond bomen bestraat en dus geparkeerd worden. Zie ook onze pagina over boomwortelbescherming.
 5. Een hectare gras bindt net zoveel CO2 als een hectare bomen, dat is goed nieuws.
 6. Asfalt en steen kunnen warmte reflecteren, waardoor met name in stedelijk gebied de warmte slecht weg kan en het soms 3 graden warmer is. Gras zeker, maar ook het TTE systeem met de steentjes hebben niet dit effect. In Zuid-Frankrijk is gras niet natuurlijk mogelijk, maar is en grote parkeerplaats met TTE met steentjes gelegd om dit warmte-effect te neutraliseren.
 7. Het TTE lastverdelingssysteem is ook schokabsorberend. Dat zorgt er mede voor dat de ondergrond niet verdicht. Dit kun je zien doordat zelfs jaren na installatie de grond nog mee veert met zwaar materieel.

parkeerplaats tte

Op zoek naar goed, mooi en economisch?

Dan is TTE de oplossing. Geen ander roostersysteem heeft dezelfde sterke eigenschappen en voorkomt verdichting van de grond zo goed als TTE. Dat komt door de sterke vertanding. Een uitgebreid overzicht van de eigenschappen staat hier.

Als alternatief voor bestrating bestaat TTE al ruim 20 jaar. Het systeem heeft zich ruim bewezen: in Europa ligt ruim 2.9 miljoen m2.

Hoe wilt u uw parkeerplaatsen?

Meer informatie over TTE Eco rooster en Cabka Rooster

Wij leveren onze producten met verschillende opties:

 • gras ( graszaad en groen)
 • sedum
 • steentjes ( verschillende kleuren)
 • LEDverlichting
 • grind
 • houtsnippers
 • zand
 • duurzaam beton

Kijk vooral ook even bij de referenties, hier staan diverse projecten.

Informatieformulier TTE parkeren en meer

Dit is een toepassing van:

Toepassingen – Duurzame toepassingen voor de buitenruimte

Onze concepten voor de buitenruimte – verder kijken… Wanneer je de natuur voor je laat werken, worden concepten effectieve oplossingen. Omdat een buitenruimte een geheel is van verschillende ingrediënten, bieden Lees meer

Andere toepassingen van TONN

Camperplaats

Altijd mooie en groene camperplaats? Als camping-eigenaar wilt u het toenemend aantal camper-eigenaren natuurlijk ook een mooie plek bieden op uw terrein. Dan moet het veld wel voldoende draaglast hebben om Lees meer

Opstelplaatsen TTE

Ramenwasinstallaties, opstelplaatsen nooddiensten: op zoek naar een alternatief voor traditionele bestrating of de ouderwetse graskei? Het zorgt soms voor aardige hoofdbrekens: een natuurlijke uitstraling als wens, maar de ramen moeten wel Lees meer

Paddocks – paddockroosters

De beste vloer voor je paarden met paddockroosters Laat de natuur voor je werken voor een fijne paddock of rijbak! Iedere paardenbezitter krijgt vroeg of laat te maken met een Lees meer