Je parkeerplaats direct groen

Je parkeerplaats direct groen

Je parkeerplaats direct groen 2048 995 Tonn


Hoe wij dat doen


Direct groen – het verhaal van onze grasblokjes

Al een paar jaar geleden zochten wij een duurzamere aanpak voor onze direct groen parkeerplaatsen. Want roosters meermaals verhuizen om te bij een kweker in te zaaien is niet het meest duurzame toch?

Vonden wij ook. Maar hoe dan wanneer een opdrachtgever niet kan inzaaien of het terrein meteen beschikbaar moet hebben?

Het was een zoektocht.

Kun je grasblokjes maken zodat ze op locatie in de vakjes gebracht kunnen worden?

 

Sneller aanleggen

Dat laatste is geen probleem: dat kan heel makkelijk zelfs. Of je dat nu zelf wilt doen, met de sociale werkplaats of door de hovenier of infrapartij; dat gaat makkelijk en snel. En het brengt zelfs een extra voordeel ten opzichte van de oude methode via de kweker: je hoeft geen gras te verwijderen om steentjes of andere markering te plaatsen.

Extra snel en extra duurzaam dus!

 

Gras is taaier dan staal!

Maar ja, hoe krijg je nou die blokjes?

Daar zijn we wel even zoet mee geweest. Veel mensen hebben meegedacht en geholpen en zo zijn we er stap voor stap gekomen.

 

Eigenlijk dachten wij er te gemakkelijk over. Een soort “koekjesvorm” maar dan groot en voor gras; dat moet toch te doen zijn?

 

We startten met een soort sjabloon waar we een stuk grasmat inbrachten.Tenzij je je flex er naast houdt, werkt het domweg niet.

 

Ook versie twee: met een zware hef. Afgekeurd.

Op naar versie drie: zware aggregaat met hef. Het werkte een beetje. Maar veel te intensief en je raadt het al: het was ons niet duurzaam genoeg.

 

Misschien dachten we te moeilijk en konden we de grasmat er gewoon inrijden? Versie vier was ook niet geslaagd.

 

Uiteindelijk kwamen we terecht bij Bodenstaff. Een man die houdt van een uitdaging en werkelijk kan toveren met gras. En de wortels; de grootste dwarsliggers voor de grasblokjes.

 

Inmiddels werken we al een tijd samen en dat is mooi. Voor onze opdrachtgevers, maar ook voor ons omdat het lekker samenwerken is. Dus toen wij aankwamen met ons nieuwe TAWWA grid, verzuchtte hij ons niet omdat hij weer aanpassingen moest doen maar ging meteen aan de slag met zijn eigen kleine proefstukje. En dat vinden wij dan weer mooi 😊

 

Meer weten? Of advies over inzaaien of direct groen? We horen of lezen graag van je!