Over altijd droge parkeerplaatsen en geaccepteerd leed – 4 tips

Over altijd droge parkeerplaatsen en geaccepteerd leed – 4 tips

Over altijd droge parkeerplaatsen en geaccepteerd leed – 4 tips 470 394 Tonn

Altijd droog, jaja… en ook altijd groen zeker! 

De meeste bermen zien er in de wat nattere perioden verschrikkelijk uit, net als de meeste parkeerplaatsen. “maar jullie parkeerplaatsen zijn ook niet overal groen en droog!” wordt me wel eens gezegd. Dat klopt. Maar ooit een parkeerplaats gezien die dat wel is? Wij merken dat mensen dat vaak denken, maar erachter komen dat dat helemaal niet het geval is als ze echt kijken.

Een kort betoog over natuurlijk parkeren en bermrijden:

  1. Bovengronds en ondergronds moet optimaal zijn: vak wordt ons erfverhardingssysteem geplaatst op grond die eerder intensief gebruikt werd. Uiteindelijk wordt die grond weer levend wanneer ze genoeg ontzien wordt, maar dat kan een tijdje duren. Daarom is het ook zo belangrijk voldoende onderlaag te creëren. Die onderlaag moet goed doorlatend zijn en toch voeding bevatten. Overigens: de laag onder TAWWA is nog altijd dunner dan onder traditionele bouw!
  2. Natuur is eigen wijs. En nooit hetzelfde! Kijk eens goed naar een sportveld of ander gazon: in iedere tijd van het jaar is de kleur van het gras anders, is de vochtigheid verschillend en soms lijkt het gras verdord of helemaal weggeregend of gevroren. Maar het goede gras is wonderbaarlijk en herstelt zich goed wanneer het onder- en bovengronds een beetje kans krijgt.
  3. Wij willen veel! Wanneer je een grasveld met rust laat en er af en toe een keer op bbq-t of speelt, je op tijd verticuteert, een beetje bemest en af en toe maait: grote kans dat het er meestal prachtig bij ligt. Maar wij willen er over kunnen rijden, keren en meer. Dankzij de uitgekiende vorm van het TAWWA element kan gras goed beschermd worden. En door de unieke lastverdeling kan de grond het leven behouden en dus letterlijk een goede bodem vormen voor gras dat lucht, voeding en vocht nodig heeft. Dat zie je bij geen enkele erfverharding of halfverharding zo goed voor elkaar als bij TAWWA Grids. En daar zijn we dan ook trots op.
  4. Groen of altijd droog? We kunnen de omstandigheden zo goed mogelijk binnen bandbreedtes brengen: met goede grasmengsels en de juiste onderlaag. Maar de extremen kun je nooit helemaal wegnemen en dan is het met gras en ondergrond een keuze maken wat zwaarder weegt: altijd groen of altijd droog?