Low budget tips voor een droge paddock

Low budget tips voor een droge paddock

Low budget tips voor een droge paddock 419 258 Tonn

Als paardeneigenaren weten wij er alles van: het is een dure hobby! En we willen allemaal het liefst een fijne regenbestendige paddock zonder dat het al te veel geld kost. Helaas ontkomen de meeste mensen niet aan een investering en dan zijn paddockroosters een uitstekende langetermijn oplossing. Maar voor je er aan begint, hebben we eerst een aantal low budget tips voor een droge paddock. Ben je nog bezig met de aanleg? Lees dan ook ons artikel over eerst kijken, dan doen.

Low budget tips rond je schuilstal

Ook met een schuilstal “neem je grond in”. Het is belangrijk dat goed voor ogen te houden, want de hoeveelheid regen op en rond je paddock verandert niet. Dus:

Vang regenwater op van het dak van je schuilstal. Heel simpel: beetje schuin laten lopen, goot er aan en laten voeren naar een ton of waterbak. Soms is het goed genoeg om je paarden van de laten drinken en anders heb je vocht voor droge dagen.
Zorg dat de grond rond je schuilstal water af kan voeren. Dus bij voorkeur geen tegels of niet doorlaatbare matten er voor leggen. Je verplaatst de ellende. En.. misschien is het helemaal niet nodig omdat ze alleen af en toe in en uit lopen!
Plant een boom bij de stal! Het levert schaduw aan je stal en bij nattigheid is een boom ook fantastisch: een gemiddelde boom slurpt zo een paar honderd liter op.

Low budget tips voor je paddock

Ga zitten en kijk een paar weken en maak dan een routekaart van het loopje van je paarden: waar lopen, rusten en staan ze? Vermoedelijk hebben ze zo hun favoriete plekjes en gebruiken ze lang niet die 100 m2 die jij dacht te moeten aanpakken voor een droge paddock. Niet uitgeven scheelt het meeste ????
Heeft het geregend? Maak een foto waar de plassen staan en kijk hoe lang ze er staan. Kunnen je paarden er omheen? Misschien moet je er dan maar aan wennen dat je daar nu eenmaal af en toe plassen hebt. Is het bijna standaard? Overweeg een paardenpoel! Ik ken paarden die het heerlijk vinden om daar in de zomer in te badderen. Onderzoek dan wel hoe je de poel nat houdt. Misschien kun je er gootjes vanaf andere natte plekken naar toe laten lopen of een natuurlijke bron aanboren.
Voer niet op de grond en voer op verschillende plekken, wissel af! Hooi en grond = modder en hooi en paard = mest en mest en grond = modder…… Doe het in bakken, netten of leg alleen rond voerplekken een paar paddockroosters aan.
plan bomen en struiken! Zij nemen ook water weg. Kijk wel of de grond niet te verdicht is om het water bij de wortels te krijgen.
Heb je zelf goede tips die je wilt delen? Dan vinden we het leuk het te delen! mail naar info@tonn.nl

Ondanks deze tips toch teveel nattigheid? Dan kun je eenvoudig een kostenindicatie berekenen.

Succes!