TAWWA Grids bekroond met NL Greenlabel A

TAWWA Grids bekroond met NL Greenlabel A

TAWWA Grids bekroond met NL Greenlabel A 419 258 Tonn
Dummy Image

Lodewijk Hoekstra reikt label uit tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte

Nu gerecycled kunststof roosters steeds meer “het nieuwe normaal” worden om grasparkeerplaatsen meet te realiseren, zet TONN een grote volgende stap met de ontwikkeling van TAWWA Grids: circulaire geheel Nederlandse roosters waarmee duurzame groene parkeer- en andere terreinen gerealiseerd kunnen worden. En dat gemaakt in Nederland! Als partner van NL Greenlabel is een label een belangrijke stap. Het hoogst mogelijke NL Greenlabel A werd tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte op 21 september uitgereikt door Lodewijk Hoekstra van
NL Greenlabel. “Dit product past echt in de missie van NL Greenlabel en haar partners en zet een nieuwe trend” aldus Lodewijk.

TAWWA Grids

Circulair, 360 graden Nederlands, geschikt voor zware belasting en volledig natuurlijk drainerend: het nieuwe verhardingsrooster verenigt het goede van bestaande grasroosters met nieuwe ontwikkeling en is met recht een grote stap vooruit naar de basis. Het wordt geproduceerd in twee varianten: het antraciet Globegrid en het donkergroene Greengrid. De roosters worden toegepast voor parkeerterreinen, parkeer-, camper- en opstelplaatsen en evenemententerreinen. Met TAWWA Greengrid is TONN in staat geweest voor het eerst ook een letterlijk groen rooster te realiseren met oud kunstgras als grondstof. En zo worden afgeschreven kunstgrasvelden de basis voor het nieuwe parkeren. De mooiste combinatie met echt gras met alle voordelen van verkoeling, CO2 binding en biodiversiteit.

TONN als jarenlang fundament, haar opdrachtgevers als inspiratie

In de acht jaar dat het team van TONN nu groene parkeerplaatsen realiseert zijn de gesprekken met opdrachtgevers een belangrijke inspiratiebron geweest om altijd verder te blijven kijken. Want samen mooie en goede dingen doen is de grote drijfveer; bij opdrachten, in partnerschappen en de keten. “Nu we aan de slag gingen met een eigen en circulair rooster, hebben we meteen de wensen van de omgeving meegenomen. Daarom is het extra gaaf dat NL Greenlabel objectief een prachtige score heeft toegekend, maar het netwerk ook zo enthousiast is. Het partnerschap dat wij nu al 8 jaar met hen hebben, geeft altijd weer energie.” zegt Alain Schievink van TONN.

NL Greenlabel, de aanjager voor natuurinclusief bouwen blijft doorstomen

Van product-, terrein- en gebiedslabels om duurzaamheid inzichtelijk te maken tot (ongevraagde) advisering van politiek en overheid en schouder aan schouder letterlijk met de benen in de klei om groen te realiseren: NL Greenlabel is inmiddels uitgegroeid tot een groot netwerk dat altijd laat zien hoe het wel kan.

Vakbeurs Openbare Ruimte

De beurs om alle ontwikkelingen en mogelijkheden te ontdekken, maar ook een netwerk waar altijd een uitstekende sfeer hangt. Na bijna twee jaar is Expoproof de eerste beursorganisator die de Jaarbeurs in Utrecht weer openstelt voor een beurs waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het aantal exposanten en bezoekers bewijst hoe belangrijk deze vakbeurs is voor het netwerk van de openbare ruimte.

NLGreenlabel A

Meer info over TAWWA Globegrid en TAWWA Greengrid